Guldborgsund Vand er en fødevarevirksomhed

Guldborgsund Vand A/S ejer og administrerer 4 vandværker med tilhørende ledningsnet, der i alt forsyner ca. 10.000 husstande med drikkevand:
  • Nykøbing F. vandværk. Ledningsnet – 218 km. Årsproduktion – ca. 1,0 mio. m3.
  • Nysted vandværk. Ledningsnet – 40 km. Årsproduktion – ca. 104.000 m3.
  • Stubbekøbing vandværk. Ledningsnet – 28 km. Årsproduktion – ca. 108.000 m3.
  • Sakskøbing vandværk. Ledningsnet – 99 km. Årsproduktion – ca. 173.000 m3.
 
Personerne på billedet er fra venstre: Produktionschef Niels Rasmussen, Guldborgsund Forsyning, Lead Audito Heidi Sommer, DNV-GL Business Assurance Denmark, Adm. Direktør Flemming Bach, Guldborgsund Forsyning.
 
Vi er en fødevarevirksomhed
I 2012 blev Guldborgsund Forsynings fire vandværker ISO 22000 certificeret. Dermed har vi valgt at betragte vores vandværker som levnedsmiddelvirksomheder, hvilket indebærer skærpede krav til dokumentation af vandkvaliteten.
 
Med certificeringen lever Guldborgsund Forsyning ikke kun op til de nye krav, som Folketinget besluttede i 2012. Krav, der indebærer, at landets vandværker skal indføre ledelsessystemer, som sikrer en systematisk kvalitetssikring, så danskerne undgår bakterier i drikkevandet. Som et af kun en håndfuld forsyningsselskaber i Danmark, er Guldborgsund Forsyning således gået skridtet videre og har ladet sine vandværker certificere som fødevarevirksomheder.